OM TRE GRACER

OM MIG


 

En bra text ska förklara det komplicerade på ett enkelt sätt och vara anpassad för målgruppen. Hellre kort och koncist än långt och invecklat.  En bra text har en rytm som gör det enkelt för läsaren att följa med och en tydlig röd tråd.


 

Sedan jag var liten har jag älskat att skriva. Jag har arbetat på kommunikationsavdelning, på PR-byrå, på redaktion, som frilansskribent och som översättare. Jag har hjälpt andra skribenter med deras texter och bokprojekt. De senaste åren har det mest handlat om fastigheter, kulturhistoria, arkitektur och hållbarhetsarbete, men jag skriver lika gärna om andra ämnen. När jag frilansade senast var det inom områden som medicin/hälsa, konst/inredning, företagande, mat och byggnadsvård för att nämna några. 

VARFÖR TRE GRACER?


 

Tre gracer är en mycket gammal symbol vars betydelse har förändrats under århundraden. Jag kom i kontakt med motivet under studietiden i Italien och skrev senare en uppsats i konstvetenskap om de tre gracerna. Det jag fastnat för är att de står för enkelhet, äkthet och skönhet.  Något jag tycker passar perfekt ihop med bra kommunikation och bra texter. Det är fascinerande hur många konstnärer som valt att använda det gamla motivet i måleri,  skulptur eller på fajansporslin från 1500-talet. Har man en gång börjat tänka på gracer dyker de upp hela tiden. För mig är de en röd tråd, jag blir alltid lika glad när jag hittar ett nytt motiv. Här är en fresk från Pompeji där de också porträtterats, på den tiden under namnen Aglaia, Eufrosine och Talia och med betydelsen prakt, glädje och blomstring.

BAKGRUND


Efter studentexamen åkte jag först till Paris och sedan till Umbrien i Italien för att studera franska och italienska, litteratur och konst. Fyra år senare kom jag tillbaka till Sverige och studier på Stockholms universitet i konstvetenskap, italienska och engelska. Under stora delar av min studietid jobbade jag extra med texter och researchuppdrag. I mitten av 1990-talet arbetade jag några år på PR-byrån ”Information och Kommunikation, medicin – och miljöinformation”. 1999 startade jag eget som skribent och översättare. 2006 kom jag till Statens fastighetsverk som skribent på kommunikationsenheten. 2008 fick jag gå vidare som kommunikatör på Statens fastighetsverks utrikesenhet och informerade om Sveriges alla statsägda ambassader och residens i 7 år. 2015 blev jag webbansvarig på Statens fastighetsverk. Tjänsten utvecklades snart till att också innehålla ansvar för sociala medier.

2019 är det dags för Tre gracer och nya skribentäventyr.

 

Välkommen till mig med din idé så pratar vi!

 

r


UTBILDNING


 

Universitet


Stockholms universitet:

konstvetenskap, engelska och italienska.

Universita per Stranieri di Perugia, Italien

Corso di cultura.

Sorbonne, Paris, Cours de la civilisation Francaise.

 

Andra utbildningar


Berghs School of Communication;

Copywriting 

Produktionsledning